Bagieciarka FBT700
Maszyna do formowania bagietek, bochenków i małych bochenków. Jest idealna dla małych i średnich przedsiębiorstw. Wydajność maszyny to ok 1800 szt/h. Ciasto wkładamy do leja, wyposażonego w zabezpieczenie i system zatrzymania awaryjnego. Posiada dwa laminowane i regulowane cylindry, wstępnie zwinięte i ostatecznie rozciągnięte przez dwie bieżnie. Cylindry są pokryte tworzywem sztucznym i zamontowane na wysokiej jakości łożyskach. Idealny kształt ciasta zawdzięczamy gładkim filcom, które mają doskonałą sztywność. Rynna wyjściowa ciasta jest łatwo regulowana i wyjmowana dla większego komfortu podczas formowania. Maszyna zamontowana jest stelażu na kółkach, lub można ustawić bezpośrednio na blat.
ROgalikarka FR500 and FR630
Maszyna przystosowana do formowania ciasta każdego rodzaju i wielkości. Ciasto jest przenoszone taśmą do walców rektyfikowanych i chromowanych. Cylindry poddane są specjalnemu dodatkowemu polerowaniu, które pozwala na optymalne oderwanie ciasta. Dzięki zastosowaniu filcu wełnianego maszyna ta zapewnia doskonałe rozwałkowanie ciasta. W przypadku małych ilości ciasta można zablokować ruch górnego wałka, aby maksymalnie wysunąć ciasto. Uzyskane ciasto może zostać przeniesiony, do operatora lub na drugą stronę maszyny. Tace są wykonane ze stali nierdzewnej, materiału odpornego na naprężenia i nadają się do kontaktu z chlebem. Kratki ochronne oraz boki również wykonane są ze stali nierdzewnej z dodatkiem specjalnego stopu aluminium, polerowanego tak, aby nie dopuścić do osadzania się kurzu i mąki. Całość osadzona jest na nylonowych kółkach, co może ułatwić jej przesuwanie.
Rogalikarka z dodatkowym wydłużaniem FRF500 and frf630
Ta maszyna do wałkowania ciasta posiada płytę w celu dodatkowego rozciągania ciasta