Rogalikarka (biała) FR-630

Maszyna przystosowana do formowania ciasta każdego rodzaju i wielkości. Ciasto jest przenoszone taśmą do walców rektyfikowanych i chromowanych. Cylindry poddane są specjalnemu dodatkowemu polerowaniu, które pozwala na optymalne oderwanie ciasta. Dzięki zastosowaniu filcu wełnianego maszyna ta zapewnia doskonałe rozwałkowanie ciasta. W przypadku małych ilości ciasta można zablokować ruch górnego wałka, aby maksymalnie wysunąć ciasto. Uzyskane ciasto może zostać przeniesiony, do operatora lub na drugą stronę maszyny. Tace są wykonane ze stali nierdzewnej, materiału odpornego na naprężenia i nadają się do kontaktu z chlebem. Kratki ochronne oraz boki również wykonane są ze stali nierdzewnej z dodatkiem specjalnego stopu aluminium, polerowanego tak, aby nie dopuścić do osadzania się kurzu i mąki. Całość osadzona jest na nylonowych kółkach, co może ułatwić jej przesuwanie.

Dane techniczne:

Model

FR 630

Waga

160 kg

Moc

0,55 kW

Waga ciasta

20 - 1000g

Wymiary

93 x 88 x 120

Wydajność

1000 / 1500

Zapytaj o ofertę