Wagodzielarka DZ-140P

Dzielarka do ciasta przeznaczona jest do mechanicznego dzielenia ciasta na zasadzie

napełniania pod ciśnieniem do ustalonej objętości. Odczyt ustalonej objętości i wszystkie

regulacje tj. włączanie i wyłączanie maszyny, zwiększanie lub zmniejszanie naważki oraz

płynną regulację posiewacza mąki dokonuje się z pulpitu sterowniczego.

Zalety:

  • Regulacja naważki elektroniczna
  • Prędkość dzielenia regulowana manualnie (3 możliwe prędkości)
  • Osłony wykonane z stali nierdzewnej
  • Zamknięty system oliwienia wraz z łatwym dostępem do zbiornika z olejem
  • Alarm wymiany kubka z olejem po 
  • Szeroki zakres wagi kęsów chleba
  • Duża pojemność leja
  • Posiewacz mąki z prędkością regulowaną elektronicznie
  • Regulacja wysokości taśmy transportującej podzielony kęs ciasta
  • Maszyna na kołach
  • Automatyczne zatrzymanie maszyny po zdjęciu osłon
  • Możliwość pokrycia leja teflonem 

Wewnętrzny system alarmujący o wymianie zużytego oleju w zbiorniku. System ten pozwala na długotrwałą pracę maszyny bez konieczności zbędnych napraw.

Dane techniczne:

Długość/Szerokość/Wysokość 1470x820x1370 mm Szybkość Dzielenia 900/1200/1500 szt./h Pojemność leja 220 kg Naważka (ciasto nierozrośnięte) min 400 g max 1400 g Moc zainstalowana 2 kW Zasilanie 3x380/50 V/Hz Ciężar maszyny 390 kg 

Zapytaj o ofertę